× Home LCHF Recepten Recepten op alfabet Achtergrondinformatie Contact
click to navigate Menu

Aardbeientaart

aardbeientaart

Voor een 6-persoons taart heb je nodig:

60 gram boter

3 dl amandelmeel (150 gram)

1 tl vanillepoeder

400 gram roomkaas naturel

50 ml slagroom

2 eieren

1 el limoensap

300 gram aardbeien

Springvorm met een doorsnede van 20 cm, mixer

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Smelt de boter in een pannetje
  3. Haal de pan van het vuur en voeg amandelmeel en vanillepoeder toe, roer tot een smeuïg deeg
  4. Klem een stuk bakpapier vast op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter
  5. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem
  6. Zet 10 minuten in de oven
  7. Maak intussen de vulling: meng de roomkaas met de eieren, de slagroom en het limoensap. Klop met de mixer tot een luchtig geheel.
  8. Haal de springvorm met de taartbodem uit de oven, verhoog de temperatuur naar 200 graden
  9. Schep de vulling op de taartbodem en bak 15 minuten op 200 graden
  10. Verlaag de oventemperatuur naar 110 graden en bak de taart nog 45 minuten
  11. Zet de oven uit, de deur een stukje open en laat de taart stijf worden terwijl de oven afkoelt
  12. Zet de afgekoelde taart in de koelkast
  13. Beleg de taart voor het serveren rijkelijk met aardbeien en eventueel wat schijfjes limoen

Bevat per punt: 7,5 gram koolhydraten, 47 gram vet en 12 gram proteïne

aardbeientaart

aardbeientaart

aardbeientaart

aardbeientaart