Aardbeientaart
Voor een 6-persoons taart heb je nodig:
60 gram boter
3 dl amandelmeel (150 gram)
1 tl vanillepoeder
400 gram roomkaas naturel
50 ml slagroom
2 eieren
1 el limoensap
300 gram aardbeien
Springvorm met een doorsnede van 20 cm, mixer
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Smelt de boter in een pannetje
- Haal de pan van het vuur en voeg amandelmeel en vanillepoeder toe, roer tot een smeuïg deeg
- Klem een stuk bakpapier vast op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter
- Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem
- Zet 10 minuten in de oven
- Maak intussen de vulling: meng de roomkaas met de eieren, de slagroom en het limoensap. Klop met de mixer tot een luchtig geheel.
- Haal de springvorm met de taartbodem uit de oven, verhoog de temperatuur naar 200 graden
- Schep de vulling op de taartbodem en bak 15 minuten op 200 graden
- Verlaag de oventemperatuur naar 110 graden en bak de taart nog 45 minuten
- Zet de oven uit, de deur een stukje open en laat de taart stijf worden terwijl de oven afkoelt
- Zet de afgekoelde taart in de koelkast
- Beleg de taart voor het serveren rijkelijk met aardbeien en eventueel wat schijfjes limoen
Bevat per punt: 7,5 gram koolhydraten, 47 gram vet en 12 gram proteïne