Broccoli-briequiche
Een variant op de klassieke broccoli-briequiche met bladerdeeg. Deze is heel eenvoudig koolhydraatarm gemaakt: gewoon het bladerdeeg achterwege laten. Er zijn genoeg mogelijkheden om een lowcarb taartbodem te maken, maar deze quiche heeft dat echt niet nodig. Makkelijk om van tevoren klaar te maken als je gasten krijgt. Wegzetten in de koelkast en in de oven schuiven terwijl je een aperitiefje drinkt. De quiche is geschikt voor vier personen. Serveer er een groene salade bij.
Dit heb je nodig:
500 gram broccoli
200 gram tomaatjes
4 eieren
100 ml crème fraîche
150 ml slagroom
150 gram brie
2 el geschaafde amandelen
peper, zout, nootmuskaat
0,5 tl kerriepoeder
0,5 tl cayennepeper
Boter om de vorm in te vetten
Quichevorm van ongeveer 24 cm doorsnede
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de quichevorm in met boter
- Snij de broccoli in roosje en de stelen in kleine plakjes, kook in 5 minuten beetgaar
- Halveer de tomaatjes
- Snij de brie in dunne plakjes
- Klop de eieren los met de crème fraîche en de slagroom
- Breng het mengsel op smaak met peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder en cayennepeper
- Doe de broccoli in de quichevorm en leg de gehalveerde tomaatjes ertussen
- Giet het eimengsel erover
- Leg de plakjes brie erover en bestrooi met de geschaafde amandelen
- Schuif de quichevorm in het midden van de oven en bak in 25 à 30 minuten goudbruin en stevig
Bevat per persoon (bij vier porties): 9 gram koolhydraten, 45 gram vet en 21 gram proteïne