Suikervrije aardbeien-cheesecake
Ik maakte dit recept in de winter, vandaar dat ik koos voor diepvriesaardbeien. Wat er in de winter aan verse aardbeien verkrijgbaar is heeft over het algemeen weinig smaak. En die uit de diepvries zijn in de zomer geplukt en direct ingevroren. Ze zijn daardoor een stuk zoeter, en dat mag best als je ze in een recept gebruikt waar geen suiker of suikervervanger ingaat. Uiteraard kies je voor verse aardbeien in de zomer, dan ziet het er nog aantrekkelijker uit. Het is een snel te bereiden toetje waar je altijd punten mee scoort als je gasten krijgt. Je kunt het makkelijk van tevoren klaarmaken, zelfs een dag eerder gaat prima. Wacht dan wel met de garnering tot vlak voor het serveren.
Voor 4 porties heb je nodig:
75 gram boter
2 dl amandelmeel
200 gram roomkaas naturel, bijvoorbeeld Monchou of Philadelphia
2 dl Griekse yoghurt (10% vet)
200 gram aardbeien (diepvries, half ontdooid)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de boter in een pannetje en roer het amandelmeel erdoor tot een vloeibaar deeg.
- Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en smeer het deeg uit.
- Bak 7 – 10 minuten tot het goudbruin is, pas op dat het niet verbrandt.
- Laat afkoelen en verkruimel het.
- Meng de yoghurt met de roomkaas en de aardbeien, eventueel even de staafmixer gebruiken.
- Neem vier glaasjes en vul deze afwisselend met een laagje koekkruimels en het yoghurtmengsel.
- Garneer met een aardbei, een blaadje munt en nog wat kruimels.
- Zet tot gebruik in de koelkast.
Bevat per portie: 7,75 gram koolhydraten, 48 gram vet en 11 gram proteïne