Suikerarm chocoladedessert
Pure chocolade is goed voor een mens. Het bevat antioxidanten, relatief weinig suiker en je wordt er nog vrolijk van ook. Als je lowcarb eet dan kies je het liefst voor chocola met minimaal 70% cacao, maar meer is beter. Zelf ben ik verzot op de Delicata Puur van AH, met 85% cacao en slechts 1,6 gram suiker per blokje. Het is overigens wel belangrijk om de etiketten te lezen wanneer je chocolade koopt. Want hoe puurder, hoe minder suiker gaat niet altijd op. De hoeveelheid suiker varieert per merk. Ben je niet zo gewend aan de pure smaak, voer het dan langzaam op en begin met 70%.
Dit chocoladedessert bevat per persoon wel iets meer suiker, maar het is dan ook niet iets wat je elke dag eet. Het is kinderlijk simpel om te maken, het kost je slechts vijf minuten en een half uurtje wachttijd.
Voor twee porties heb je nodig:
50 gram pure chocolade (min 70% cacao, ik gebruikte 85%)
1 dl slagroom (plus een beetje voor de garnering)
0,5 tl vanillepoeder
Zo maak je het:
- Verwarm de slagroom in een pannetje op het fornuis
- Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg het toe aan de opgewarmde slagroom
- Roer op laag vuur tot een egale massa
- Giet over in een kom en zet het 30 minuten in de koelkast om op te stijven
- Schep het in twee kleine schaaltjes of theekopjes en garneer met een toef slagroom
Het lijkt heel weinig maar geloof mij: het is zo machtig dat je er echt genoeg aan hebt!
Bevat per portie: 9,5 gram koolhydraten, 17,5 gram vet en 3 gram proteïne