Cottage cheese pancakes
Deze pannenkoekjes staan in een mum van tijd op tafel. Feestelijk genoeg voor een zondags ontbijtje, maar natuurlijk net zo geschikt voor een werkdag. Ze smaken heel neutraal, dus heb je geen zin in yoghurt en fruit als garnering, dan kun je ze ook beleggen met kaas, ham of salami.
Per persoon heb je nodig:
1 ei
2 el cottage cheese
Snufje zout
Eventueel 0,5 el psylliumvezels (fiberhusk)
Boter of kokosolie om in te bakken
3 el Griekse of Turkse yoghurt (10% vet)
1 à 2 el blauwe bessen
Zo maak je het:
- Klop het ei los met een vork en doe er 2 el cottage cheese bij, een snufje zout en eventueel de psylliumvezels
- Laat 5 minuten staan als je psylliumvezels gebruikt, zodat het beslag wat dikker wordt
- Verhit wat boter of kokosolie in een koekenpan en schep er drie hoopjes in, ze vloeien wat uit
- Bak op laag vuur en keer ze voorzichtig om als de bovenkant gestold is
- Bak ook de andere kant goudbruin
- Serveer met de yoghurt en de bessen
Bevat per persoon: 4 gram koolhydraten, 11 gram vet en 10 gram proteïne