Courgettefrites
Dat je van courgette sliertjes kunt maken die als vervanger van spaghetti dienen is wel bekend, het wemelt van die recepten op het internet. Maar wisten jullie dat je er ook heel goed frietjes van kunt maken? Lekker uit de oven, met een dipsausje. Eet ze als snack of als onderdeel van de warme maaltijd. In combinatie met een hamburger op een koolhydraatarm broodje zijn ze heerlijk. Beetje sla erbij en smullen maar! Ik krijg ze nooit zo mooi, helaas ben ik niet gezegend met veel geduld. Gelukkig frustreer ik mijn lezers dan ook niet door met de meest fantastische kunstwerkjes te komen, die je onmogelijk na kunt maken. Mijn courgette patatjes krijgt iedereen wel voor elkaar!
Voor twee porties heb je nodig:
Een grote courgette of twee kleintjes
1 ei
1 dl amandelmeel
1 dl Grana Padano of Parmezaanse kaas
Peper, zout en een halve theelepel chilipoeder
2 eetlepels olijfolie
Voor het sausje:
Een bekertje zure room
1 el mayonaise
1 el tomatenpuree
½ tl paprikapoeder
2 à 3 druppels tabasco
Beetje zout
Paar druppels citroensap
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Roer het ei los in een diep bord.
- Meng in een ander diep bord de amandelmeel, kaas en kruiden.
- Snijd de courgette in repen van ongeveer 1 cm dik.
- Haal de courgettereepjes door het ei en vervolgens door het andere mengsel
- Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de frietjes in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin
- Meng intussen de ingrediënten voor het sausje.
- Serveer direct, met het sausje in een bakje ernaast.
Bevat per portie: 8 gram koolhydraten, 37 gram vet en 21 gram proteïne