× Home LCHF Recepten Recepten op alfabet Achtergrondinformatie Contact
click to navigate Menu

Eimuffins

eimuffins

Eieren zijn gezond en ondanks wat ons lang is wijsgemaakt mag je ze onbeperkt eten. Eieren verhogen het goede, beschermende HDL-cholesterol. Een ei bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt, behalve vitamine C. Daarbij zorgen eieren voor een langdurige verzadiging. Bij ons gaan er per week zeker 30 eieren doorheen en wij zijn maar met z’n tweetjes. Op de een of andere manier gaan eieren ook nooit vervelen, doordat je er alle kanten mee op kan. Deze muffins van ei uit de oven zijn in feite gewoon een variant op een omelet uit de pan, maar toch is het weer eens wat anders. Eet er een paar als ontbijt of lunch, of neem er eentje als tussendoortje. Ook ideaal om mee te nemen, koud smaken ze net zo goed als warm.

Voor 8 stuks heb je nodig:

5 eieren

2 el crème fraîche

50 ml slagroom

3 el geraspte oude kaas

een stukje paprika

1 lente-uitje

30 gram salami

1 el bieslook (diepvries)

1 tl paprikapoeder

½ tl cayennepeper

Peper, zout, nootmuskaat

8 siliconen muffinsvormpjes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Spoel de paprika en het lente-uitje af onder de kraan en snij in kleine stukjes
  3. Snij de salami fijn
  4. Verdeel de vulling over 8 vormpjes
  5. Breek de eieren in een kom, roer ze los met een vork en voeg crème fraîche, slagroom, kruiden en de geraspte kaas toe
  6. Schenk het eimengsel in de vormpjes, mag best tot de rand want ze zakken later toch weer in
  7. Zet de vormpjes op een bakplaat en schuif deze in het midden van de oven
  8. Bak 20 à 25 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben

Voor een vegetarische variant: gebruik fetakaas in plaats van salami.

Bevatten per stuk: 1 gram koolhydraten, 10 gram vet en 6 gram proteïne

eimuffins

eimuffins

eimuffins

eimuffins

eimuffins