Frambozenijs, koolhydraatarm en suikervrij
Dit frambozenijs is heerlijk romig door de slagroom en de mascarpone. De frambozen zorgen voor het zoetje en de limoen maakt het lekker fris. Sommige mensen zijn bang om rauwe eidooiers te gebruiken. Dat is niet nodig als je een paar voorzorgsmaatregelen neemt. Kijk of het ei onbeschadigd is en spoel het even af onder de koude kraan. De kans op een salmonellabesmetting via eieren is al bijzonder klein, maar op deze manier loop je geen enkel risico.
Voor drie porties heb je nodig:
1 dl slagroom
2 eidooiers
1 tl vanillepoeder
Een mespuntje kardemom
Het sap van een halve limoen
125 gram mascarpone
100 gram diepvries frambozen, half ontdooid
Voor de garnering: enkele verse frambozen en een paar blaadjes munt
Zo maak je het:
- Klop de slagroom stijf en zet even weg
- Klop in een andere kom de eidooiers, vanillepoeder, kardemom en limoensap luchtig
- Voeg hieraan de mascarpone toe en vervolgens de geklopte slagroom
- Roer of mix de frambozen door het mengsel en schep het in een diepvriesdoos met deksel
- Plaats deze in de vriezer en roer het mengsel elke 20 minuten even om
- Na ongeveer 2 uur is je ijs klaar
- Schep het in twee schaaltjes, ga lekker in de zon zitten en geniet!
Bevat per portie: 4 gram koolhydraten, 32 gram vet en 5 gram proteïne