Kaasbrood
Voor een kleine cakevorm van 20 cm, 12 plakjes
Dit heb je nodig:
100 gram roomboter
4 eieren
8 el amandelmeel, alternatief: kikkererwtenmeel
6 el geraspte oude kaas
1 tl bakpoeder
1 el chiazaad
1 el psylliumvezels (eventueel te vervangen door 1 el ongebroken lijnzaad, even kneuzen met een vijzel)
Keukenbenodigdheden: beslagkom, mixer, kleine cakevorm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en laat even afkoelen
- Breek de eieren in een kom en klop ze met de mixer op de hoogste stand luchtig en schuimend
- Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed om
- Laat 10 minuten staan
- Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm van ongeveer 20 cm
- Bak het broodje gedurende 30 à 40 minuten goudbruin en gaar (controleer even met een satéprikker).
Het resultaat is een luchtig, bijna cakeachtig brood. Lekker met roomkaas. Invriezen gaat prima, als je bakpapier tussen de plakjes doet. Ontdooien in de broodrooster kan, maar het droogt er wel iets van uit.
Bevat per plakje: 0,7 gram koolhydraten, 13 gram vet, 5 gram proteïne