Kaasbroodjes
Het werd weer eens tijd voor een broodrecept, want dat is toch wat de meeste mensen het makkelijkste vinden om mee naar het werk te nemen. Het kost je een half uurtje, waarvan 10 minuten wachttijd en een kwartier oventijd, dus dat is goed te doen de avond van tevoren. Je kan er ook voor kiezen om een grotere hoeveelheid te maken en deze in te vriezen, je pakt ze dan zo ’s ochtends mee en tegen lunchtijd zijn ze ontdooid. En dan kan je lunchen zonder de beruchte dip in de middag, die wel optreedt als je de gebruikelijke volkoren boterhammen met zuinig beleg en een sinaasappeltje eet. Geen suikerpiek betekent ook geen suikerdip, dus je blijft energiek!
Dit heb je nodig:
2 eetlepels boter
2 el amandelmeel
1 el Griekse yoghurt
1 ei
½ el fiberhusk (psylliumvezels) of 1 el chiazaad
½ el chiazaadjes
3 el geraspte oude kaas
Zo maak je het:
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur
- Haal de pan van het vuur en voeg de overige ingrediënten toe, behalve de kaas
- Roer goed om en meng er dan de geraspte kaas door
- Laat 10 minuten staan
- Verwarm intussen de oven voor op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schep 4 bergjes op de bakplaat
- Bak af gedurende ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn
De broodjes blijven vrij plat, dus je kunt er twee eten met beleg naar keuze ertussen. De andere twee broodjes kun je invriezen of tot de volgende dag bewaren.
Per 2 broodjes: 1 gram koolhydraten, 22 gram vet en 8 gram proteïne