Koolhydraatarme Kerstkoekjes
Deze suiker- en glutenvrije koekjes zijn vergelijkbaar met de koekjes van zandtaartdeeg die wij als kind vaak mochten bakken. Lekker kliederen met deeg en leuke vormpjes uitsteken, prima vermaak voor de kerstvakantie. Die overdaad aan suiker in deze tijd van het jaar is bijna niet te vermijden, maar als het een keer zonder suiker kan is dat mooi meegenomen. Het kokosmeel geeft wel een wat droger koekje dan tarwebloem, maar eet je ze met een beetje roomboter of naturel roomkaas dan zijn ze niet te versmaden.
Voor 20 koekjes heb je nodig:
100 gram boter, op kamertemperatuur
2 eetlepels verse roomkaas of mascarpone
6 eetlepels kokosmeel
½ eetlepel koekkruiden
1 theelepel bakpoeder
Zo maak je het:
- Meng de boter en de roomkaas, prak even met een vork
- Voeg de overige ingrediënten toe en kneed tot een soepele bal
- Zet de deegbal een half uurtje in de koelkast zodat het makkelijker uit te rollen is
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Stuif wat kokosmeel over het aanrecht (een bakmatje is makkelijk) en rol het deeg uit met behulp van een deegroller
- Steek met behulp van een vormpje de koekjes uit en leg ze op de bakplaat
- Bak 10 -15 minuten, afhankelijk van de dikte van de koekjes
- Haal ze uit de oven, laat afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten trommel
Bevat per koekje: 0,6 gram koolhydraten, 4,5 gram vet en 0,5 gram proteïne