× Home LCHF Recepten Recepten op alfabet Achtergrondinformatie Contact
click to navigate Menu

Crackers van kikkererwtenmeel

crackers van kikkererwtenmeel

Het is goed mogelijk om glutenvrije, koolhydraatarme crackers te maken van alleen zaden en pitten. Maar voeg je er iets van meel aan toe, dan worden ze net even wat krokanter en mijn ervaring is dat ze ook wat langer vers blijven. Ik ben eens aan het experimenteren gegaan met andere meelsoorten, want altijd amandelmeel of kokosmeel gaat een beetje vervelen op den duur. Het aanbod van glutenvrije melen wordt steeds groter bij de meeste supermarkten. Kikkererwtenmeel kan je gewoon bij AH kopen. Het smaakt heel neutraal, dus hou je niet van kikkererwten: geen zorgen, je proeft er niets van.

Dit heb je nodig voor 1 bakplaat met crackers:

0,5 dl kikkererwtenmeel (3 volle eetlepels)

1 dl pompoenpitten (of zonnebloempitten)

1 dl chiazaad

0,5 dl sesamzaad

1 el psylliumvezels (fiberhusk)

0,5 – 1 tl zeezout

1 tl currykruiden, bijvoorbeeld curry madras van Jonnie Boer

1,5 el olijfolie

150 ml water

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Doe alle droge ingrediënten in een kom
  3. Voeg olijfolie en water toe en roer goed om
  4. Laat enkele minuten staan om op te zwellen
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het mengsel erop
  6. Verdeel het met behulp van een tweede vel bakpapier mooi egaal over de plaat
  7. Haal het tweede vel weg en zet de plaat in de oven
  8. Stel de tijd in op 40 minuten en zet een kookwekker op 20 minuten
  9. Na 20 minuten haal je de plaat even uit de oven om de crackers voor te snijden. Gebruik hiervoor een scherp mesje of een pizzames.
  10. Bak de crackers nog 20 minuten, hou ze tegen het einde van de baktijd goed in de gaten, verlaag eventueel de temperatuur op het laatst als ze te bruin dreigen te worden.
  11. Schakel nu de oven uit, zet de deur op een kier en laat de crackers nog een tijdje nadrogen tot ze helemaal knapperig en bros zijn.

Heerlijk met een kopje soep!

crackers

crackers