LCHF Kip-preitaart
De makkelijkste manier om een quiche koolhydraatarm te maken is gewoon de bodem weglaten. Het enige nadeel is dat je er geen mooie punten van kan snijden. Wil je toch een bodem, kijk dan bij mijn recept voor hartige taart. Ik heb de kip voor deze quiche 8 uur in de slowcooker gedaan. Toen viel het vlees zo van de botten. De bouillon heb ik ingevroren, die komt wel weer een keer van pas voor een soepje of sausje. Maar natuurlijk kan je ook gewoon kipfilet of kippedijtjes in stukken snijden en even aanbakken in de pan voordat je ze in het gerecht verwerkt.
Dit heb je nodig:
2 kippenpoten, bijvoorkeur biologisch
wat kruiden naar smaak voor de bouillon, ik gebruikte bieslook, peterselie, maggiplant, een laurierblaadje, beetje verse gember en een theelepel Keltisch zeezout
1 kleine ui
2 à 3 stuks prei (schoongemaakt ongeveer 300 gram)
25 gram boter, om in te bakken en om de vorm in te vetten
peper, zout, nootmuskaat, pittige kerriepoeder, ½ tl cayennepeper
3 eieren
100 ml slagroom
3 el geraspte pittige kaas
1 el sesamzaadjes
quichevorm van 24 cm doorsnee
Zo maak je het:
- Doe de kippenpoten met de kruiden in de slowcooker, vul met water zodat de kip net onder staat. Laat 6 tot 8 uur garen.
- Haal de kip van de botten, zeef de bouillon en bewaar deze voor een andere keer
- Pel en snippper de ui
- Was en snijd de prei in ringetjes
- Vet de quichevorm in met boter
- Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven op 200 graden)
- Smelt de boter in een grote pan, fruit het uitje en bak de prei heel kort mee
- Haal de pan van de warmtebron en voeg de stukjes kip en de kruiden toe, goed mengen
- Schep de vulling in de quichevorm
- Breek de eieren in een kom, voeg de slagroom toe en roer even los met een vork of mixer
- Giet het eimengsel over de vulling
- Bestrooi met geraspte kaas en sesamzaadjes
- Plaats de quiche midden in de oven en bak 25 – 30 minuten
Wij aten de taart met z’n tweetjes helemaal op!
Bevat per portie (halve quiche): 12 gram koolhydraten, 55 gram vet en 50 gram proteïne