LCHF Maaltijdsalade met garnalen
Met warm weer heb je vaak geen zin om lang in de keuken te staan. Waarschijnlijk heb je ook geen behoefte aan een stevige maaltijd. Een maaltijdsalade is dan een oplossing, maar dan wel LCHF verantwoord. Dus niet met pasta of aardappelen. Je kunt niet leven op een blaadje sla zeg ik altijd, dus is het zaak om ingrediënten te gebruiken die een goed gevoel van verzadiging geven. Met een avocado en een gekookt ei per persoon komt dat helemaal goed. Natuurlijk vergezeld van een paar eetlepels goede olijfolie.
Per persoon heb je nodig:
2 el extra vierge olijfolie
Peper, zout en chilipoeder of chiliflakes
1 teentje knoflook
100 gram garnalen
50 gram gemengde sla
1 avocado
1 limoen
1 hardgekookt ei
¼ komkommer
Zo maak je het:
- Meng in een kommetje de olijfolie met de uitgeperste knoflookteen en de kruiden.
- Spoel de garnalen af onder de koude kraan, laat even uitlekken en voeg ze toe aan de olijfolie. Laat een poosje marineren, hoe langer hoe beter.
- Leg de sla op een groot bord
- Schil de avocado, snijd in reepjes en besprenkel royaal met limoensap (gebruik de rest van de limoen als garnering)
- Pel het ei en snijd in vieren
- Boen of schil de komkommer, snijd overlangs door, verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje en snijd in halve maantjes
- Verdeel alles over het slabedje
Bevat per persoon: 6 gram koolhydraten, 59 gram vet en 31 gram proteïne