Pindakaasbrood
Dit is mijn poging om een LCHF-variant van het alom bekende pindakaasbrood te maken. Mij viel het niet tegen, het is heerlijk met een laag roomboter en een plakje kaas. Door de eieren en gesmolten boter is het lekker smeuïg, de yoghurt maakt het fris. Als je kiest voor pure pindakaas zonder toevoegingen is het behoorlijk koolhydraatarm en er zit geen rotzooi in zoals palmvet en dextrose.
Dit heb je nodig:
50 gram roomboter
5 eieren
1 pot pindakaas, 100% pinda
2 tl bakpoeder
1 tl zeezout
6 eetlepels Griekse yoghurt
Een paar eetlepels grof gehakte walnoten (andere noten mag ook)
Pompoenpitten of sesamzaadjes voor de garnering
Keukenbenodigdheden: beslagkom, mixer of keukenmachine, cakevorm van 25 cm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden, heteluchtoven op 160 graden.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje en laat even afkoelen.
- Klop de eieren luchtig.
- Voeg de overige ingrediënten toe behalve de nootjes, goed mengen met een mixer of keukenmachine, op het laatst de nootjes toevoegen.
- Doe het beslag in de bakvorm en bestrooi met pompoenpitten of sesamzaadjes.
- Plaats de bakvorm iets onder het midden op een rooster in de oven.
- Bak goudbruin en gaar in 35 – 45 minuten.
- Laat even afkoelen, snijd in plakken en bewaar deze met velletjes bakpapier ertussen in de vriezer. Ontdooien in de broodrooster gaat prima.
Haal je net als ik 14 plakjes uit een brood dan is het per plakje: 4 gram koolhydraten, 15,4 gram vet en 10 gram proteïne.