Rumbollen
Ook als je suikervrij en koolhydraatarm eet heb je wel eens trek in iets lekkers. Deze chocolade-rum bollen zijn een heerlijk alternatief voor bonbons. Ze doen een beetje denken aan die ouderwetse rumkogels met hagelslag. Of misschien worden ze nog steeds verkocht, ik kom nooit meer in het pad met koek en snoep. Dat is trouwens wel grappig als je kiest voor zoveel mogelijk onbewerkt eten: je kunt je bijna volledig tot de buitenste regionen van de supermarkt beperken. Over het algemeen staan de pakjes, zakjes, blikken en snacks in de gangpaden. Op een enkele uitzondering na, zoals olijfolie en noten. Maar die heb je niet elke week nodig, dus je kunt een stuk efficiënter boodschappen doen.
Ingrediënten voor 12 bollen:
2,5 dl amandelmeel
50 gram roomboter, op kamertemperatuur
1 el kokosolie
½ tl vanillepoeder
2 el bruine rum
1 el sterke koffie
1 tl cacaopoeder
50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao, liefst meer)
Zo maak je het:
- Meng de boter met de kokosolie.
- Voeg de overige ingrediënten toe en prak het met een vork tot een egale massa.
- Laat even opstijven in de koelkast en rol er dan balletjes van.
- Zet deze opnieuw in de koelkast om weer hard te worden.
- Smelt de chocolade, doop de balletjes erin en laat ze drogen op een stuk bakpapier, bij voorkeur in de koelkast.
Bevatten per stuk: 2,75 gram koolhydraten, 12 gram vet, 2,5 gram proteïne