Glutenvrij, koolhydraatarm Sesambrood
Dit recept kwam ik tegen op dietdoctor.com. Ik kon er niets aan verbeteren, dus alle credits gaan naar Anne Aobadi, die erin slaagde een heerlijk luchtig brood te maken dat zo koolhydraatarm is dat het zelfs in een ketogeen dieet past. Door de olijfolie wordt het zo smeuïg dat het eigenlijk niet eens beleg nodig heeft. Lekker bij de warme maaltijd om de saus van je bord af te vegen, jammie! Het leven met LCHF is fantastisch!
Voor een klein brood heb je nodig:
4 eieren
200 gram roomkaas
4 el olijfolie
2 dl amandelmeel (100 gram)
2 el psylliumvezels (fiberhusk)
1 tl (zee)zout
1 tl bakpoeder
1 el sesamzaadjes
Een cakevorm van 20 cm
Zo maak je het:
- Klop de eieren luchtig en schuimend, voeg de roomkaas en de olijfolie toe en meng goed
- Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de sesamzaadjes
- Laat 10 minuten staan en verwarm intussen de oven voor op 200 graden
- Bekleed de cakevorm met bakpapier, roer het mengsel nog even door en schep het in de vorm
- Sprenkel wat olijfolie over de bovenkant en strooi de sesamzaadjes erop
- Zet de bakvorm iets onder het midden in de oven en bak goudbruin in ongeveer 30 minuten
- Bewaren in de koelkast of in de vriezer. Heerlijk om te roosteren!
Wanneer je er 12 plakjes van snijdt bevat het per plakje: 1 gram koolhydraten, 17 gram vet en 5,5 gram proteïne