Sesamcrackers
Deze knapperige, vezelrijke crackers zijn de oplossing voor iedereen die LCHF eet en behoefte heeft aan iets te ´knagen´. De Franse kaasjes die je volop mag eten zijn heerlijk, maar je mist soms de toastjes. Je kan ze ook eten bij een kop soep, een stuk gezonder dan een paar soepstengels. Of je geeft ze aan je kind in plaats van de bekende rijstwafel als zoethoudertje.
Dit heb je nodig:
3 dl sesamzaadjes
1 dl zonnebloempitten
60 gram geraspte kaas, liefst pittige
1 el psylliumvezels (fiberhusk), eventueel te vervangen door chiazaad
1 dl water
2 eieren
½ tl zout (maximaal, de kaas maakt het al erg zout)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Meng alle ingrediënten in een kom
- Laat 10 minuten staan
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en smeer het mengsel uit tot de gewenste dikte. Het makkelijkste kun je dit doen door er nog een vel bakpapier overheen te leggen en dan met je handen een mooi egale laag te maken. Verwijder vervolgens het bovenste vel.
- Schuif de bakplaat in de oven en stel de tijd in op 1 uur
- Haal na 20 minuten de plaat even uit de oven en snijd voorzichtig in 20 stukken
- Verlaag de oventemperatuur naar 120 graden en bak nog 40 minuten
- Kijk of de crackers goed droog zijn, bak anders nog 5 of 10 minuten
- Zet de oven uit, laat de plaat erin staan en zet de ovendeur op een kier
- Als de oven afgekoeld is kan je de crackers eruit halen en ze bewaren in een goed afgesloten trommel
Bevatten per stuk: 1,5 gram koolhydraten, 7,5 gram vet en 4 gram proteïne