Snelle crackers
De meeste recepten die ik ken voor koolhydraatarme crackers kosten vrij veel tijd. Ze worden eigenlijk meer gedroogd in de oven dan gebakken en dit duurt minimaal een uur. Deze crackers daarentegen zijn in een kwartiertje klaar. Handig als je acuut zin hebt in iets te knagen. Bij een soepje, of gewoon als ontbijt of lunch. Ik heb zelf een kleine oven, dus ik maak maar een kleine hoeveelheid tegelijk. Heb je een grotere oven dan kun je de ingrediënten ook verdubbelen, zodat je een hele bakplaat vol hebt. De crackers kun je bewaren in een goed afgesloten trommel. Worden ze toch wat zacht, dan kun je ze weer even oppeppen in de oven. De inspiratie voor dit recept komt uit het boek ‘Super eten voor superkinderen’. Een boek dat ik elke jonge ouder kan aanraden, als je ook je kind koolhydraatarm en vet gezond wil laten eten. In het boek gebruiken ze wel veel meer amandelmeel. Met een stuk minder lukt het ook prima en bevat het nog minder koolhydraten. Voor wat extra smaak heb ik wat Parmezaanse kaas toegevoegd. Dit kan je ook achterwege laten. Gebruik dan wel iets meer zout.
Dit heb je nodig voor 20 stuks:
75 gram amandelmeel
75 gram sesamzaad
½ tl zeezout
1 ei
1 el olijfolie
1 el Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtoven op 160 graden
- Meng alle ingrediënten in een kom
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schep het deeg op de bakplaat en druk het plat met behulp van een tweede vel bakpapier
- Verwijder het bovenste vel en snijd het deeg voor met een pizzames of een ander scherp mes
- Bak in 10 tot 12 minuten tot de crackers licht verkleurd zijn (pas op want amandelmeel verbrandt snel!)
Bevatten per stuk: 0,75 gram koolhydraten, 5 gram vet en 1,9 gram proteïne