Walnotenbrood
Je hebt nodig:
100 gram boter of kokosolie
150 gram walnoten
6 eieren
250 gram volle kwark (liefst 10% vet)
2 el appelciderazijn
2 dl amandelmeel
2 dl pofiber
½ dl psylliumvezels
½ dl ongebroken lijnzaad
2 tl bakpoeder
1 à 1 ½ tl zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Bekleed een cakevorm van ongeveer 25 cm lengte met bakpapier
- Smelt de boter of olie in de magnetron en laat een beetje afkoelen
- Hak de walnoten grof of gebruik een vijzel om ze een beetje fijn te stampen
- Klop de eieren luchtig met een mixer, dit duurt enkele minuten
- Voeg de kwark, de appelciderazijn en de gesmolten boter of olie toe en roer goed om
- Meng in een andere kom amandelmeel, walnoten, pofiber, psylliumvezels, lijnzaad, bakpoeder en zout
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het ei-kwarkmengsel en roer goed om
- Doe het deeg in de cakevorm en maak de bovenkant mooi glad
- Bedek de vorm met aluminiumfolie en bak 45 minuten in het onderste gedeelte van de oven
- Verwijder de folie en bak nog 45 minuten, voor een mooie bruine korst kun je de laatste 5 minuten de temperatuur verhogen naar 200 graden.
- Neem het brood uit de oven, laat een klein beetje afkoelen en haal het dan uit de vorm
- Laat afkoelen op een rooster
Als het brood helemaal afgekoeld is kun je plakken snijden en deze per stuk invriezen, met stukjes bakpapier ertussen.
Lekker om te roosteren in de broodrooster.
Bevat per plak (als je 16 plakken uit het brood haalt): 3 gram koolhydraten, 19 gram vet en 8 gram proteïne